Adoption of ecological orientation in hospitality management : evidence from Croatia - Krstinić Nižić, Marinela; Golja, Tea (2009)
Sažetak: Razvojem turizma na svom području, svaka turistička destinacija mora biti orijentirana na ekologiju kako bi osigurala stabilnu ekološku ravnotežu održivosti i pažljivog korištenja okoliša. Prema tome, podrazumijeva se potrošnja jeftinih dobara kao i orijentacija prema obnovljivim izvorima energije.;;Kako bi se promovirao održivi razvoj turističke destinacije, potrebna je snažna suradnja lokalnih vlasti, turističkih zajednica i vlasti zaduženih za zaštitu okoliša.;;Primijećeno je da radi nedovoljne edukacije i informiranosti, a i radi velikih troškova, nije moguće na zadovoljavajući način organizirati zaštitu okoliša niti podnositi izvještaje o stanju okoliša i obnovljivim izvorima energije.;;Svrha ovog rada je analizirati svijest o potrebi ekološki orijentiranog koncepta managementa u hotelima s četiri ili pet zvjezdica u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.;Cilj rada je dati konkretne i korisne podatke hotelijerima i čitavom poslovnom okruženju kako bi se naglasila važnost zaštite okoliša u postizanju održivog razvoja turističke destinacije
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: str. 129-130
Sažetak
Keywords: Zaštita okoliša -- Hotelijerstvo; Istarska županija -- Primorsko-goranska županija