Književnost, povijest i prostor u zrcalu kraja 20. stoljeća - Jurdana, Vjekoslava (Array, 2009)
Sažetak: U radu se analizira i propituje složen odnos između pisanja književnosti i pisanja povijesti i to u kontekstu turbulentnoga dvadesetog stoljeća koje je obilježio postmoderni(stičk) i odmak. U novonastalom svijetu nebrojenih smislova razmiču se granice različitih diskursâ, a više niti jedan od njih ne može polagati pravo na (svoju) jed(i)nu i neupitnu istinu