Bibliografija tekstova o glazbi Josipa Andreisa do 1945. godine - Palić-Jelavić, Rozina (Array, 2009)
Bibliografija tekstova o glazbi Josipa Andreisa do 1945. godine obuhvaća znanstvenoistraživačke i stručne muzikološke radove, članke, prikaze, kritike, rasprave, studije i druge tekstove (osvrte, crtice i najave), nastale između 1928. (otkada datira prvi autorov glazbenopublicistički rad) i 1945. godine, objavljene u stručnim časopisima, zbornicima i dnevnoj, tjednoj i (polu)mjesečnoj periodici. U odnosu na ranije izvore tiskane bibliografske građe o Andreisovim radovima te vrste (Bibliografija rasprava i članaka… JLZ-a, Spomenica preminulim akademicima, Bibliografija radova Josipa Andreisa u časopisu Arti musices, Muzička enciklopedija), popis se u ovoj Bibliografiji (s ukupno 157 bibliografskih jedinica) nadopunjuje za 115 članaka, a proširuje i građu iz ostavštine autorova sina (od 122 jedinice) za još 35 bibliografskih jedinica o radovima objavljenim u hrvatskome tisku, i to: za 11 članaka objavljenih između 1928. i 1940. godine, te za 24 rada objavljena u vrijeme Nezavisne Države Hrvatske. Bibliografija je načinjena deskriptivno, s opisom podataka na temelju izravnog uvida u građu, iz čega su proizašle i dodatne korekcije, a donosi radove popisane kronološkim slijedom godina tiskanog objavljivanja; uz to, unutar istoga godišta, naslovi se glasila (časopisa, novina, zbornika, godišnjaka) donose abecednim redom, te unutar pojedinog glasila također kronološkim slijedom