Informacijsko komunikacijska tehnologija : poticajni čimbenik iskoristivosti fondova Europske unije za poticanje regionalnog razvoja - Radat, Dejan; Dušak, Vesna, informatičarka (2009)
Sažetak: Stjecanjem statusa kandidata za punopravno članstvo Hrvatskoj je osiguran pristup nizu financijskih instrumenata kojima ona pomaže prilagodbi za punopravno i ravnopravno participiranje u njezinu djelovanju. Područje kojem se poklanja najviše pažnje svakako je regionalna politika, koja omogućava državama kandidatima korištenje sredstava pretpristupnih fondova sukladno razvojnom potencijalu regija. Približiti fondove Europske unije korisnicima i time proširiti djelokrug njihova utjecaja moguće je samo ukoliko oni imaju informacije i kapacitete neophodne za sudjelovanje u njima. To je moguće postići korištenjem informacijsko- komunikacijske tehnologije, konkretno razvojem informacijskog sustava koji će biti servis korisnicima (podnositeljima, partnerima i trećim osobama). U radu razrađeni informacijsko-komunikacijski model za korištenje EU fondova u svrhu regionalnog razvoja, kao i njegova implementacija, doprinijela bi apsorpciji financijskih sredstava pa predstavlja važan element u procesu dobivanja sredstava iz fondova Europske unije, a koji će se koristiti prvenstveno kao potpora regionalnom razvoju
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 16 jed
Summary
Keywords: Regionalni razvoj -- Fondovi EU -- Informacijska tehnologija