Senjski kulturni krug i senjska tiskara - Runje, Petar (2008)
Sažetak: Na temelju nekih novih arhivskih podataka autor upućuje na povezanost i aktivnost na društvenom i kulturnom planu svećenika glagoljaša krajem 15. i početkom 16. stoljeća te jasnije ocrtava život tiskara: Gašpara Turčića, Tomasa Katridarića i Blaža Baromića. Postoji velika vjerojatnost da su u senjsku glagoljašku kulturnu sredinu bili uključeni franjevci trećoredci glagoljaši, u prvom redu premalo poznati fra Stjepan Belić, prvi službeno priznati naučitelj staroslavenskoga jezika krajem srednjega vijeka
Bibliografske bilješke uz tekst ; izvori ; bibliografija: 39 jed
Summary
Keywords: Tiskarstvo -- Povijest; Senj