Upravljanje kvalitetom revizijskog procesa u vanjskoj reviziji - Pernar, Lidija (Array, 2009)
Sažetak: Ovim se radom pojašnjava pitanje kako postići visoku kvalitetu revizijskog procesa, opisujući osnovne koncepcije, principe i preduvjete na kojima se mora temeljiti učinkovit pristup za osiguranje visoko kvalitetnog rada i izvještavanja revizije, pritom koristeći međunarodno iskustvo za opisivanje primjera “dobre prakse” koje bi svaka revizija trebala usvojiti i koristiti. Opća je poruka ovog rada da institucije vanjske revizije ulažu sve više napora u osiguranje visoke kvalitete procesa revizije, ali kojemu treba posvetiti znatno više pozornosti. Radom se ujedno preporučuju određene mogućnosti kako poraditi na poboljšanju upravljanja kvalitetom revizije istovremeno povećavajući stupanj kontrole kvalitete revizijskog procesa