Livanjski glagoljski fragment brevijara - Šimić, Marinka (2008)
U članku je opisan jedan list pergamene pronađen u Franjevačkom samostanu u Livnu gdje se i danas čuva. Skinut je s korica Habdelićeva Dikcionara iz 1670. godine. To je dio brevijara, Temporala, odnosno Knjige o Jobu, glave 30-32. Podrobna jezična raščlamba pokazala je, da je FgLiv odlomak hrvatskoglagoljskoga rukopisnoga brevijara pisanoga glagoljskim ustavnim pismom i crkvenoslavenskim jezikom hrvatske redakcije koncem 14. stoljeća u Bosni.
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: str. 184-188
Summary
Keywords: Liber Iob; Hrvatskoglagoljski brevijari -- Staroslavenski jezik -- Hrvatska redakcija -- Rukopisi -- Ikavica; 14. st; Bosna