Osiguranje imovine kao rizik u poslovanju drvnog sektora - Koprolčec, Mario (Array, 2009)
Sažetak: U četiri tvrtke koje se bave preradom drva analizirane su postojeće police osiguranja. Istraživanjem je utvrđeno da promatrane tvrtke ne uviđaju potrebu za kvalitetnim osiguranjem. Analizom polica osiguranja u razdoblju od 2002. do 2006. godine uočen je trend kretanja prema širem i obuhvatnijem osiguranju imovine i imovinskih interesa, ali je taj trend prespor. Istodobno je opasnost od velikoga štetnog događaja koji nije obuhvaćen policama osiguranja znatna. Stabilnost tvrtki temelji se na sigurnosti u radu, a s kvalitetnim osiguranjem imovine i imovinskih interesa tvrtke bi sigurnije poslovale. Osiguranje imovine specifičan je problem i zahtijeva širu obradu kako bi potreba za osiguranjem bila kvalitetno prezentirana. Ovaj rad naglašava potrebu osiguranja imovine, a posebno će u vremenu koje dolazi osiguranje imovine i imovinskih interesa biti sve potrebnije i sve važnije za stabilno poslovanje tvrtki