Alternate approach to redundant propulsion as a result of a risk management policy - Poljak, Damir, inženjer brodogradnje; Mandekić, Julijan; Adum, Ivan, inženjer brodogradnje; Slapničar, Vedran (2009)
Sažetak: Pouzdanost pogona, sigurnost broda i okoliša, značajan je razlog zbog kojeg tržište sve više traži redundantnu propulziju. Troškovi koje notacija klase RP1 2x50% donosi čine primjenu kontraproduktivnom ili manje atraktivnom. Traženje tehničko-komercijalno održivih rješenja, u situaciji dok klasifi kacijska društva nisu ujednačila pravila, stvarni je izazov za brodovlasnike i brodogradilišta. Ovaj se rad bavi prvenstveno sporokretnom propulzijom uz naglasak na ograničenjima primjene prigona (PTI – Power Take In) i mogućim kritičnim točkama. Izložen je i primjer primjene u praksi PTI manje snage, bez dodijeljene RP (Redudant Propulsion) notacije za redundantnu propulziju
Bibliografija: 8 jed
Sažetak
Keywords: Brodogradnja -- Redundantna propulzija