Novoutvrđene vrste Miridae (Heteroptera) u zbirci Franje Košćeca - Pajač Živković, Ivana (Array, 2009)
Sažetak: U radu su opisane novoutvrđene vrste stjenica porodice Miridae iz zbirke Košćec Gradskog muzeja Varaždin. Faunu Heteroptera (porodica MIRIDAE) skupljao je Franjo Košćec na području Paukovca, Kamenice i Varaždina od 1904. do 1962. godine. Pregledom zbirke i determinacijom vrsta utvrđeno je devet vrsta koje do danas nisu zabilježene u fauni Hrvatske, prema tome prvi se put u fauni MIRIDAE navode: Dicyphus epilobii Reuter, 1883, Calocoris roseomaculatus roseomaculatus (De Geer, 1773), Orthops basalis (A. Costa, 1853), Phytocoris longipennis Flor, 1861, Polymerus nigrita (Fallén, 1807), Halticus saltator (Geoffroy, 1785), Campylomma annulicorne (Signoret, 1865), Oncotylus punctipes Reuter, 1875 i Sthenarus rotermundi (Scholtz, 1947)