Morske granice u Jadranskome moru = The maritime boundaries of the Adriatic Sea - Klemenčić, Mladen, geograf (Array, 2009)
Sažetak: Morsko razgraničenje u uvjetima poluzatvorenog mora poput Jadrana uvijek je složeno pitanje. Prvi bilateralni sporazum o granici na moru u Jadranskome moru postignut je već u prvoj etapi u povijesti morskoga razgraničenja, no nakon političkih promjena u početku 1990-ih i povećanja broja obalnih država, potencijalni sustav morskih granica postao je još složeniji nego dotad. U izlaganju se daje pregled razvitka sustava morskih granica, naglašavaju se postojeći granični sporovi te naposljetku vrednuju i mogućnosti rješenja spornih točaka, pod pretpostavkom da sređen sustav morskih granica pridonosi općoj regionalnoj stabilnosti