Analiza naprezanja i deformacije aksijalnoga kompenzatora = Stress and strain analysis of an axial bellow - Brčić, Marino (Array, 2009)
Sažetak: U radu je dana analiza aksijalnoga kompenzatora pri povišenoj temperaturi. Analiza se vrši primjenom metode konačnih elemenata pomoću osnosimetričnih elemenata. Iznosi se teorijska osnova modeliranja kontakta u metodi konačnih elemenata