Primjene stroboskopa = Applications of stroboscopes - Vrcan, Željko (Array, 2009)
Sažetak: Stroboskopi su uređaji za promatranje predmeta u brzom periodičnom gibanju stvaranjem optičke iluzije zaustavljenog ili usporenog predmeta, a oslanja se na tromost ljudskog oka kako bi se postigao željeni učinak. Osim za promatranje predmeta u brzom gibanju stroboskopi se primjenjuju na mnoge raznovrsne načine: od ispitivanja strojeva do podešavanja broja okretaja gramofona