Cartography of Stari Grad on Hvar = Kartografija Staroga Grada na Hvaru - Stančić, Baldo (Array, 2009)
Sažetak: Ovim radom i istraživanjima obuhvaćena je kartografija područja Staroga Grada, među ostalim kao jednog od najznačajnijih povijesnih središta otoka Hvara, a i šire. Terenskim istraživanjima i obilaskom relevantnih ustanova prikupljena je i popisana kartografska građa na kojoj je prikazano uže područje Staroga Grada. Prikupljeni materijali obuhvaćaju prvi prikaz luke Staroga Grada iz 18. st., preko kartografskih prikaza iz doba Austro-Ugarske Monarhije do današnjih planova grada, ponajprije namijenjenih u turističke svrhe. Prvi puta objavljuju se osnovni podaci o dostupnim i do sada poznatim kartama Staroga Grada