Cartography of Selce = Kartografija Selca - Lončarić, Robert (Array, 2009)
Sažetak: Kartografski prikazi izniman su izvor informacija o prostoru, bez obzira na to je li riječ o suvremenim ili starim kartama ili planovima. Iz njih se mogu iščitati prostorni, povijesni, toponomastički, gospodarski, etnički i brojni drugi podaci važni za razumijevanje ukupnog razvoja nekog područja. Iako Selce nema dugi kontinuitet naseljenosti poput nekih okolnih mjesta, jer suvremeno naselje potječe iz druge polovice 14. st., ipak ima prilično zanimljivu povijest razvoja s vrlo ranim usponom turističke djelatnosti i u hrvatskim i u europskim okvirima. Kartografski prikazi izneseni u ovome radu pomažu rasvijetliti te povijesne mijene te omogućiti usporedbu s današnjim stanjem u prostoru