Analysis of some aspects of participation in a theatre in education programme - Gruić, Iva (Array, 2007)
Sažetak: U ovome istraživanju razmatrane su mogućnosti analize položaja sudionika u dramskome svijetu stvorenom u programu sudioničkog odgojnog kazališta (TIE) te je utvrđen način analize koji se može koristiti u razmatranju okončanih programa TIE te u osmišljavanju novih. U analizi sudioničkog kazališta u obrazovnim programima testirane su dvije metode razvijene za analizu strukture drame: analiza dramaturških funkcija prema E.Souriauu, te aktancijalna analiza prema A.J. Greimasu. Dva završena TIE programa razmotrena su prema objema analitičkim procedurama. Doneseni su zaključci o primjenjivosti tih programa