Strojarnica i bunar u zagrebačkom Botaničkom vrtu - Jakšić, Nataša, arhitektica (Array, 2009)
Sažetak: Vodocrpilište u Botaničkom vrtu u Zagrebu primjer je promišljenog projekta inženjerske građevine u prirodnom okruženju. Jednostavne je organizacije unutrašnjega prostora s pomno oblikovanim pročeljem, naglašenih perceptivnih i konceptualnih doživljaja. Iako više nije u upotrebi, građevina je cjeloviti sačuvani primjer vodocrpilišta u Zagrebu, realiziranog prije Drugoga svjetskog rata. To je kreativan iskorak u opusu arhitekta Denzlera i zanimljivi spomenik moderne 30-tih godina