Strojarnica i bunar u zagrebačkom Botaničkom vrtu - Jakšić, Nataša, arhitektica; Karač, Zlatko (2009)
Sažetak: Vodocrpilište u Botaničkom vrtu u Zagrebu primjer je promišljenog projekta inženjerske građevine u prirodnom okruženju. Jednostavne je organizacije unutrašnjega prostora s pomno oblikovanim pročeljem, naglašenih perceptivnih i konceptualnih doživljaja. Iako više nije u upotrebi, građevina je cjeloviti sačuvani primjer vodocrpilišta u Zagrebu, realiziranog prije Drugoga svjetskog rata. To je kreativan iskorak u opusu arhitekta Denzlera i zanimljivi spomenik moderne 30-tih godina
Bibliografija: 17 jed
Summary ; resume ; rezjume ; Zusammenfassung
Keywords: Vodocrpilište; Botanički vrt u Zagrebu