Aspekti i modaliteti Božje prisutnosti u Starom zavjetu - Berković, Danijel, teolog (Array, 2009)
Sažetak: Ovaj rad želi prikazati aspekte Jahvine prisutnosti, kako ih nalazimo zapisanima u starozavjetnim tekstovima. Ponajprije aspekt nenadane i snažne manifestacije Božje prisutnosti, intervencije (teofanija) i onog aspekta Božje djelatne prisutnosti koji ukazuje na Božju trajnu prisutnost (prebivalište, stanovanje). Uz prikaze i analizu ovih dvaju pojavnih oblika Božje prisutnosti (modaliteti), autor želi naglasiti njihovu komplementarnost, a ne isključivost