Usporedba numeričkih modela strujanja na primjeru rušenja brane - Družeta, Siniša (Array, 2009)
Sažetak: Uspoređeni su i vrednovani numerički 2D model plitkih voda obrađen softverom Stripp12 i 3D Navier-Stoksov model dvofaznog strujanja sa slobodnom površinom obrađen softverom Fluent. Kao test-primjer upotrijebljen je standardni laboratorijski eksperiment rušenja brane definiran u sklopu međunarodnog CADAM projekta. Analiza dobivenih rezultata pokazuje da rušenja oba modela daju visoku točnost rezultata, s time da se 3D model strujanja sa slobodnom površinom pokazuju točnijim