Određivanje koeficijenata otpora tečenju - Lozzi-Kožar, Danila (Array, 2009)
Sažetak: U cilju određivanja koeficijenta otpora tečenju provedena su mjerenja geometrijskih i hidrauličkih veličina na više presjeka duž odvodnog kanala Botonega. Načinjen je program za računalo u programskom okruženju MathCad za jednodimenzijski model tečenja rješavanjem jednadžbe kontinuiteta i energijske jednadžbe uz opis otpora tečenju preko Manningove jednadžbe. Dobivene su vrijednosti Manningovog koeficijenta hrapavosti za različite protoke i uspoređene s podacima iz literature