Predviđanje progiba ovješenog mosta metodom potpornih vektora - Čizmar, Dean (Array, 2009)
Sažetak: Prikazuje se nova metoda umjetne inteligencije: metoda potpornih vektora koja se rabi za klasifikaciju uzoraka i regresijsku analizu. Za primjer je odabran skup podataka koji definiraju parametre krutosti zavješenog mosta i pomoću kojih se primjenom ove metode može predvidjeti progib zavješenog mosta od prometnog opterećenja. Dobiveni rezultati su uspoređeni sa stvarnim progibima te progibima dobivenim neuralnom mrežom. Tvrdi se da metoda ima visoku točnost predviđanja progiba