New data on Croatian crustacean plankton fauna (Copepoda & Cladocera) in the Čingi-Lingi Lake - Stanković, Igor, biolog (Array, 2009)
Jezero Čingi-Lingi je šljunčara nastala prije 25 godina. Tijekom istraživanja u 2004. godini u jezeru je utvrđeno osam vrsta planktonskih račića. Tri vrste spadaju u skupinu veslonožaca, a preostalih pet u skupinu rašljoticalaca. Jezero Čingi-Lingi je prvi i za sada jedini lokalitet na kojem su vršena istraživanja zooplanktona u Podravini