Prethistorija pojma "narodna nošnja" = Prehistory of the term "folk costume" - Kale, Jadran (Array, 2009)
U članku se preispituje pojam “narodna nošnja”, neologizam koji je u hrvatski jezik uveden tijekom XIX. st. Da bi se pristupilo njegovu značenjskom polju, prikazano je stvaranje intelektualne predodžbe o odijevanju naroda kroz povijest kakva je utrla put romantičarskom uvriježenju ovog pojma