Prethistorija pojma "narodna nošnja" = Prehistory of the term "folk costume" - Kale, Jadran; Bukovčan Žufika, Tanja (2009)
U članku se preispituje pojam “narodna nošnja”, neologizam koji je u hrvatski jezik uveden tijekom XIX. st. Da bi se pristupilo njegovu značenjskom polju, prikazano je stvaranje intelektualne predodžbe o odijevanju naroda kroz povijest kakva je utrla put romantičarskom uvriježenju ovog pojma
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: str. 82-83
Tekst na engl. jeziku: str. 85-99
Keywords: Narodna nošnja -- Etnološko nazivlje -- Kultura odijevanja -- Tradicijsko odijevanje