Nekoliko napomena o prevođenju antičkih stihova na hrvatski u izvornim mjerilima - Glavičić, Branimir (Array, 2009)
Registriraju se najnovija dostignuća tradicionalnoga prijevodnog heksametra te određuju norme prevođenja brojnih drugih stihova polimetričkoga Teokrita prvi put prevedenih u nas s primjerima.