Novija istraživanja mjesnoga govora Kringe - Pliško, Lina; Ljubešić, Tatjana (2009)
U radu se prikazuju rezultati novijih istraživanja mjesnoga govora Kringe u istarskoj općini Tinjan, i to na alijetetnoj, alteritetnoj te arealnoj razini razlikovnosti. Prema tim se značajkama mjesni govor Kringe pridružuje doseljeničkom jugozapadnom istarskom ili štakavsko-čakavskom dijalektu
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 13 jed
Summary
Keywords: Mjesni govor Kringe -- Štokavsko-čakavski dijalekt -- Čakavsko narječje