Problem interpunkcije u izdanjima Marulićevih hrvatskih djela - Štrkalj Despot, Kristina (Array, 2009)
Pri izdavanju djela starih hrvatskih pisaca, pa tako i Marulićevih, često interpunkcija ostane u sjeni složenijih tekstoloških problema, što rezultira njezinom neujednačenošću, katkad i nedorađenošću. Gotovo se u pravilu u izdanja dopreporodnih tekstova unosi interpunkcija prema suvremenoj pravopisnoj i gramatičkoj normi, bez obzira na interpunkcijske znakove koje nalazimo u starim izvornicima, a koji se upotrebljavaju po drukčijim kriterijima od današnjih i ne slijede suvremen pristup rečeničnoj strukturi. Nerijetko je interpungiranje dopreporodnih tekstova proizvoljno, prepušteno (samo)volji priređivača teksta, koji kadšto postavljanjem pogrešna interpunkcijskoga znaka može narušiti ili izmijeniti izvoran smisao iskaza u stihu ili prozi. Takve pogreške nisu manje važne od pogrešno interpretirane grafije staroga teksta