Inhibitory effect of honey-sweetened goat and cow milk fermented with Bifidobacterium lactis Bb-12 on the growth of Listeria monocytogenes - Lučan Čolić, Mirela (Array, 2009)
U radu je ispitivan utjecaj dodatka meda na tijek fermentacije kozjega i kravljega mlijeka probiotičkom bakterijom Bifidobacterium lactis Bb- 12. Također, ispitivan je utjecaj medom zaslađenoga fermentiranoga kozjega i kravljeg mlijeka na inhibicijsko djelovanje rasta bakterije Listeria monocytogenes. Mlijeku su dodavane dvije vrste meda - tamna vrsta kestenova meda i svijetla vrsta bagremova meda. Osnovna pretpostavka u radu bila je da dodatak meda može utjecati na tijek fermentacije kozjega i kravljeg mlijeka, te na brzinu rasta Bifidobacterium lactis Bb-12 u mlijeku