Proizvodni učinak punomasnog mlijeka i mliječne zamjenice u othrani teladi - Domaćinović, Matija (Array, 2009)
Važnost pravilne tehnologije uzgoja teladi proizlazi iz izravnog utjecaja na proizvodna i reproduktivna svojstva te vijek eksploatacije odrasle životinje, a kako je tekuća komponenta najskuplja hrana, važan je i ekonomski učinak uzgoja. S ciljem da se usporedi proizvodni, zdravstveni i ekonomski učinak uzgoja teladi na punomasnom mlijeku do različite dobi, proveden je praktični dio istraživanja na 30 teladi holstein pasmine