Propovjedaonica crkve Blažene Djevice Marije - Kraljice sv. Krunice u Remetincu : konzervatorsko-restauratorska studija - Ivezić, Velimir (Array, 2009)
Propovjedaonica je u crkvu impostirana 1710. godine kao donacija pukovnika Pavla Patačića od Zajezde. Jedna je od propovjedaonica visoke umjetničke vrijednosti toga vremena, kako po tipologiji lica i tretmanu draperije skulptura prikazanih u živom i pokrenutom kontrapostu tako i po obradi bujne ornamentike akantusova lišća i girlandama od cvijeća i voćnih plodova. Prema usporedbi tipoloških srodnika nije nikako za isključiti djelovanje vrsnih pavlinskih majstora 18.st. i na propovjedaonici remetinečke, nekoć franjevačke, crkve