Rimska vojna diploma iz Sotina (Cornacum) = Roemisches Militaerdiplom aus Sotin (Cornacum) - Ilkić, Mato (Array, 2009)
U članku autor donosi podatke o jednoj dosad neobjavljenoj rimskoj vojničkoj diplomi. Taj rijetki epigrafski spomenik pravnoga karaktera otkriven je slučajno, i to na “Popinome brdu“ u središtu Sotina, dominantnom položaju uz desnu obalu Dunava, gdje pretpostavlja da je bio smješten rimski kastrum pod imenom Cornacum. Iako je diploma necjelovito očuvana, autor je uspio gotovo u cijelosti restituirati njezin sadržaj. Izdana je 157., i to za bivšega pješaka Valerija Frontona, podrijetlom iz Anazarba u Kilikiji. Među inim, konstitucija spominje 5 ala i 13 kohorti, augzilijarne postrojbe koje su tada bile na službi u Donjoj Panoniji. Osim njezinoga namjesnika, u diplomi su navedena i dvojica dosad nepoznatih konzula