Epidemiološki pokazatelji malignih bolesti dječje dobi - Bonevski, Aleksandra (Array, 2009)
Maligne bolesti dječje dobi udio su od samo 1% od ukupno oboljelih od tumora. Razlikuju se od malignih bolesti odrasle dobi po vrsti tumora, lokalizaciji, prezentaciji i prognozi. Incidencija različitih tumora ovisi o dobi, a kretanje stopa incidencije i mortaliteta mijenja se ovisno o boljim dijagnostičkim uvjetima, novim klasifikacijma kao i o kakvoći podataka sakupljenih za obradu u okviru registara. Petogodišnje preživljenje povećalo se i do 40%, mortalitet se smanjuje i do 2,6% na godinu, a incidencija od prijašnjih 0,8% također se smanjuje i do 0,4%. U kojoj su mjeri povezani čimbenici rizika s razvojem malignih bolesti, kao što su razni okolišni čimbenici, potrebno je tek utvrditi daljnjim istraživanjima i otvaranjem novih studija