Proizvodnja sjemena blitve u Republici Hrvatskoj - Haramija, Josip (Array, 2009)
Kvalitetno sjeme osnovni je preduvjet za uspješnu proizvodnju blitve. Blitva je iza graška i graha treća kultura po značaju u proizvodnji sjemena povrća u Hrvatskoj. Sjeme blitve najviše se proizvodi u sjeverozapadnoj Hrvatskoj (Podravini) na prosječnj površini od 15,5 ha godišnje. Ukupna proizvodnja sjemena blitve u razdoblju od 2001. do 2008. godine iznosila je 198 t, što prosječno iznosi 28 t godišnje. U istom razdoblju prosječni prinos sjemena blitve iznosio je 1,9 t/ha. U Hrvatskoj je od 2001. do 2008. godine deklarirano ukupno 239 t sjemena blitve, što u prosjeku iznosi 34 t godišnje. Iz domaće je proizvodnje u proteklih 7 godine deklarirano od 164 t sjemena blitve, a što je prosječno 23 t godišnje. U istom je razdoblju iz uvoza deklarirano 76 t sjemena blitve što prosječno iznosi 11 t godišnje.