Analiza najpoznatijih kruzing destinacija u svijetu - Benić, Ivica (2009)
Geografske podjele kruzing-destinacija pokazuju rasprostranjenost kruzing-turizma u svijetu. Njihovom komparacijom u ovom se radu ističu osnovne karakteristike pojedinih geografskih cjelina kao kruzing-destinacija, te njihov razvoj i položaj u odnosu prema ostalim takvim destinacijama. Analiziraju se glavne luke na temelju pokazatelja putničkoga prometa te različitih ulaganja u lučku infrastrukturu kao odraza trenda razvoja ove vrste turizma u svijetu. Posebice se istražuje domicil putnika na kruzing-putovanjima kao dio kretanja potražnje na pojedinim svjetskim tržištima uz ponudu brodova najznačajnijih kompanija na različitim kruzing-destinacijama
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 344-347
Summary
Keywords: Kruzing destinacije -- Kruzing turizam