Prisutnost Jurja Dragišića u digitalnom svijetu - Ćurko, Bruno (Array, 2009)
Razvoj suvremenih elektroničkih servisa omogućio je lakši pristup brojnim knjigama, znanstvenim člancima, enciklopedijama, leksikonima, priručnicima i njima srodnim izdanjima. Na World Wide Web-u postoje deseci digitalnih biblioteka koje se bave prikupljanjem stare tekstualne građe. Dio njih specijalizirao se i za neo-latinske tekstove. Na primjeru hrvatskog ﬁlozofa Jurja Dragišića (oko 1445-1520) postaje jasnim u kojoj mjeri suvremena tehnologija olakšava istraživanje njegove biograﬁje i njegovih spisa. Dva Dragišićeva djela u potpunosti su dostupna online: De natura coelestium spirituum quos angelos vocamus (1499) i Defensio praestantissimi viri Ioannis Reuchlin (1517). Među digitaliziranim knjigama i člancima, na mreži se može pronaći još i pedesetak djela koja, počevši od šesnaestog stoljeća do danas, bilježe Dragišićevo ime ili nauk. Osim uvida u digitalizirana djela, putem elektroničkih mreža vrlo brzo možemo doći i do podataka o najnovijim izdanjima u kojima je Dragišić spomenut