Koeficijenti korisne ploštine određeni prema vrijednosti izgradnje kvadratnog metra stana - Štefić, Tihomir; Jurić, Aleksandar; Ambruš, Denis (2009)
Korisna ploština određenog stana određuje se množenjem neto ploštine s određenim koeficijentima ovisno o tipu prostorije za koju se određuje korisna ploština. Kako se korisna ploština koristi pri obračunu ukupne cijene određene nekretnine ili pri određivanju idealnog udjela vlasništva nad zemljištem, odnosno preko nje se reflektira određena vrijednost nekretnine, nameće se pitanje na osnovu čega treba odrediti koeficijente kojima će se množiti neto ploština kako bi dobili korisnu ploštinu? Prijedlog ovog članka je računanje koeficijenata prema odnosu udjela cijene izvođenja određene prostorije, odnosno stana prema cijeni izvođenja cijele nekretnine
Bibliografija: 11 jed
Summary
Keywords: Korisna ploština -- Neto ploština -- Nekretnina -- Cijena kvadratnog metra stana