Utjecaj faze djelovanja naknadnog tlaka na svojstva otpresaka od ABS-a - Rujnić-Sokele, Maja (Array, 2009)
Injekcijsko prešanje je najvažniji, a prema dostignutoj razini i najusavršeniji ciklički postupak preradbe polimera. Na stvaranje otpreska i na njegova konačna svojstva utječu brojni parametri injekcijskog prešanja, pri čemu najvažniji uključuju tlakove, temperature i vremena. U radu je promatran utjecaj vrijednosti naknadnog tlaka i vremena djelovanja naknadnog tlaka na neka svojstva otpreska od akrilonitril/butadien/stirena