Optimalna veličina uzorka pri ispitivanju kvantitativnih svojstava ozime pšenice - Eđed, Andrijana; Horvat, Dražen, agronom; Lončarić, Zdenko, agronom (2009)
Prilikom planiranja pokusa važno je pravilno odrediti potrebnu veličinu uzorka, kako bi statistička analiza dobivenih podataka dala što preciznije rezultate. U radu su procijenjene optimalne veličine uzorka za ispitivanje kvantitativnih svojstava ozime pšenice (visina biljke, dužina klasa, broj klasića u klasu, broj zrna u klasu, masa zrna po klasu i masa 1000 zrna) potrebne za utvrđivanje statistički opravdanih razlika između tretmana, s pragom značajnosti od 5% i uz snagu testa od 80%
Bibliografija: 12 jed
Summary
Keywords: Ozima pšenica -- Pokusi -- Optimalna veličina uzorka