Konverzija organskog gnoja u bioplin - Brdarić, Dario; Kralik, Davor; Kukić, Srećko; Spajić, Robert; Tunjić, Goran (2009)
Cilj rada je utvrditi mogućnost proizvodnje bioplina iz najzastupljenijih vrsta domaćih životinja u RH. Anaerobnom fermentacijom u trajanju od 40 dana pri mezofilnim uvjetima proizvedeno je iz 1 kg goveđe gnojovke 31 litra bioplina, a iz svinjske gnojovke 14,83 litre bioplina. Iz naših istraživanja slijedi da bi se u RH godišnje (na bazi broja UG) moglo proizvesti 426.995.250,00 Nm3 bioplina
Bibliografija: 17 jed
Summary
Keywords: Bioplin -- Goveđa gnojovka -- Svinjska gnojovka