Stent, endovaskularna proteza, mrežica ili podupirač? : Što bi na sve to rekao britanski stomatolog Charles Stent (1807.-1885.) - Lukenda, Josip, liječnik (Array, 2009)
Riječ stent pojavljuje se u Indexu Medicusu od 1952. godine, a u hrvatskim člancima od 1993. godine. Riječ se povezuje s britanskim stomatologom Charlesom T. Stentom (1807.–1885.), tvorcem smjese za uzimanje dentalnih otisaka (Stentova smjesa)