Glagoljska Madrikula sv. Jakova u Solinama (Dugi otok) od god. 1750. do 1826. - Franov-Živković, Grozdana (2009)
U članku se analizira način na koji su svećenici mjesta Soline vodili evidenciju bratovštine sv. Jakova te kako su pravila bratovštine (kapituli) provođena u praksi. Cijela je madrikula pisana hrvatskim jezikom, kurzivnom glagoljicom, nešto malo latinicom. Ujedno su i u ovoj madrikuli pronađeni podatci za još dvije skule, sv. Sakramenta i sv. Križa, iz Solina čija evidencija nije sačuvana
Bibliografske bilješke uz tekst
Summary
Keywords: Madrikule -- Glagoljski tekstovi; Solin