Imenice izvedene sufiksom -čii u hrvatskoglagoljskim tekstovima - Požar, Sandra (Array, 2009)
U radu se govori o imeničnim izvedenicama sa slabije produktivnim i rijetko zabilježenim sufiksom -čii u starocrkvenoslavenskim i hrvatskoglagoljskim tekstovima. U uvodnim se dijelovima ukratko razmatra podrijetlo i značenje sufiksa -čii te tvorbene značajke izvedenica potvrđenih u starocrkvenoslavenskome i crkvenoslavenskim inačicama. Glavnina je rada posvećena opisu izvedenica sufiksom -čii u hrvatskoglagoljskim tekstovima koji čine građu Rječnika crkvenoslavenskoga jezika hrvatske redakcije. Istražuje se podrijetlo i kategorijalna pripadnost osnova izvedenih imenica, mogućnost da izvedenice posluže kao osnove za tvorbu novih riječi, potvrđenost izvedenica u starocrkvenoslavenskome i u drugim crkvenoslavenskim inačicama, potvrde u hrvatskoglagoljskoj građi, a katkad, gdje to potvrde omogućuju, i sklonidbene značajke tih imenica