Smjernice u razvoju srednjovjekovne arheologije u Hrvatskoj = Main directions in the development of Medieval Archaeology in Croatia - Jarak, Mirja (Array, 2006)
U članku se povodom 50. obljetnice izlaženja časopisa Opuscula archaeologica daje osvrt na radove koji su se na stranicama slavljeničkoga časopisa bavili srednjovjekovnim temama