Saltus Tariotarum - Miletić, Alen, arheolog (Array, 2008)
Na prostoru općine Marina pronađena su dva terminacijska natpisa koja se odnose na granicu pašnjaka delmatskih Tariota, plemena na sjeverozapadnoj strani Hilejskoga poluotoka, koje u literarnim izvorima navodi jedino Plinije Stariji: dein Tariotarum antiqua regio (HN III, 141)