Rimski vojni pečati na crijepu iz Ljubuškoga = Roman military stamps on tiles from Ljubuški - Dodig, Radoslav (Array, 2007)
Na području Ljubuškoga (Bigeste) pronađen je dvadeset jedan pečat na krovnome crijepu (tegulae) iz rimskih vojnih radionica. Najviše ih pripada postrojbama Cohors I Belgarum (10), Legio VIII Augusta (7), Legio IIII Flavia felix (3) i Cohors VIII voluntariorum civium Romanorum (1). Gotovo svi pečati pronađeni su na lokalitetu Gračine na Humcu (20), jedni slučajno, drugi u sondažnim iskapanjima ili za arheoloških istraživanja od 1977. do 1980. Pečati potvrđuju da su od 1. do 3. stoljeća u augzilijarnome vojnom taboru na Gračinama zasigurno boravile, između ostalih, I. belgijska kohorta i VIII. dobrovoljačka kohorta te vjerojatno odjeljenja (vexillatio) IV. Flavijeve legije i VIII. Augustove legije