Srednjovjekovna konjanička oprema i naoružanje s područja Bilogore = Medieval riding gear and weapons from the Bilogora area - Jakovljević, Goran (2008)
Konjanička oprema (oprema konja i jahača, ubrojivo i oružje) kao arheološki materijal vrlo je važna ne samo za uspostavljanje kronologije egzistiranja pojedinih gradišta, nego i za cijelo kulturno određenje pojedinoga područja. Predmeti ove vrste iz fundusa bjelovarskog i koprivničkog muzeja upućuju na mogućnost njihova datiranja od 14. do 15. st. te na kulturne utjecaje nastale miješanjem europskih i istočnih tradicija s ishodištem u Kijevskoj Rusiji
Bibliografija: str. 130-131
Tekst usporedo na hrv. i engl. jeziku
Keywords: Konjanička oprema -- Arheološki nalazi; Srednji vijek