Bioarheološke osobine novovjekovne populacije s nalazišta Koprivno-kod Križa kraj Klisa = Bioarchaeological characteristics of the early modern population from the Koprivno-kod Križa site near Klis - Novak, Mario, arheolog (Array, 2007)
Svrha bioarheološke analize bila je sintetizirati antropološke podatke s novovjekovnoga nalazišta Koprivno – Kod križa te usporediti demografsku sliku i učestalost različitih oboljenja u uzorku iz Koprivna s kompozitnim kasnosrednjovjekovnim/ novovjekovnim uzorkom iz kontinentalne Hrvatske koji čine nalazišta Nova Rača, Tomaš i Torčec. Prikupljeni podaci pokazali su bitne razlike u bioarheološkim karakteristikama između analiziranih uzoraka u prosječnoj doživljenoj starosti, razdoblju najvećega mortaliteta, učestalosti alveolarnih bolesti i karijesa, učestalosti aktivnoga oblika cribra orbitalia kod djece te učestalosti Schmorlovih defekata i degenerativnoga osteoartritisa na kralježnici i glavnim zglobovima. Prikupljeni osteološki podaci sugeriraju da je tijekom novoga vijeka kvaliteta života u dalmatinskome zaleđu bila nešto veća nego na području sjeverno od Save.