Diplomatička analiza isprava slavonskih banova u razdoblju od 1323. do 1381. godine - Halász, Éva B. (Array, 2009)
U radu se analiziraju isprave slavonskih banova u anžuvinskom razdoblju te prikazuju diplomatička pravila koja su korištena u njihovoj kancelariji. U prilogu se objavljuje i inventar sačuvanog korpusa isprava na temelju kojih je analiza izvršena te donose regesti onih od njih koje su neobjavljene u postojećim zbirkama izvora