Reforma Ujedinjenih naroda - Runjić, Ljubo (2009)
U radu se obrađuje dosadašnji tijek reforme Ujedinjenih naroda. Posebno se analiziraju tri glavna smjera reforme istaknuta u izvješću Visokog panela. Uz reformu sustava kolektivne sigurnosti, razmatraju se značajne institucionalne promjene, pri čemu se naglasak stavlja na reformu Vijeća sigurnosti. Posljednji dio rada obrađuje reformu upravnog aparata Ujedinjenih naroda
Bibliografske bilješke uz tekst
Summary ; Zusammenfassung
Keywords: Ujedinjeni narodi; Reforma Ujedinjenih naroda